Spring naar content

Zoekmachine optimalisatie

Je hebt je nieuwe website net gelanceerd, maar de websitebezoekers blijven weg. Van de branding en positionering tot aan de uitstraling: alles klopt. Maar waarom blijft het stil? Zoekmachine optimalisatie zorgt ervoor dat je de juiste bezoekers naar je website aantrekt.  

"*" geeft vereiste velden aan

*
Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

"*" geeft vereiste velden aan

*
Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De drie belangrijkste factoren van zoekmachine optimalisatie

Techniek
Zoekmachines proberen te domineren met een site die niet optimaal functioneert; dat is een grote uitdaging om doelen te bereiken. Bij een SEO-traject starten we met een analyse en geven we een diagnose. Is de website geoptimaliseerd voor alle apparaten? Laadt ‘ie vliegensvlug en zijn er geen ‘dode links’? Onze specialist neemt je stap voor stap mee, geeft de antwoorden en biedt een panklaar advies.  

Content
Sterke content is bij zoekmachine optimalisatie enorm belangrijk. Met een zoekwoordonderzoek brengt onze SEO-specialist haarfijn in kaart welke termen relevant zijn voor jouw business. Op basis van dit onderzoek adviseren we voor welke zoektermen (de zoekopdrachten van je bezoekers) je gevonden wil worden. En voor die specifieke termen wordt content gemaakt. In de vorm van een landingspagina of blog. Onder onze begeleiding kan je die teksten zelf schrijven of besteed het uit aan onze (SEO-)copywriter. 

Linkbuilding
Site A schrijft over de diensten van site B en linkt door. Linkbuilding kan je vergelijken met offline mond-tot-mondreclame. Zoekmachines zoals Google vinden die (relevante) links belangrijk en dit wordt linkbuilding genoemd. Gastbloggen, samenwerkingen met influencers of producttesten zijn voorbeelden van langetermijn linkbuilding-strategieën. 

Trek relevante bezoekers aan met zoekmachine optimalisatie

Met zoekmachine optimalisatie of search engine optimization (SEO) onderzoek je op welke termen jouw doelgroep zoekt in zoekmachines. Het doel is om relevant verkeer naar je website aan te trekken. Dat doe je door de zoekmachines te domineren met jouw pagina’s, door gevonden te worden op belangrijke termen. Binnen SEO zijn er drie factoren die bijdragen aan dat succes: techniek, content en links. 

zoekmachine optimalisatie seo

Onze
regisseurs

"*" geeft vereiste velden aan