Spring naar content

Wat is videomarketing en hoe zet je het in?

Cas Maas - Digital marketeer

19 mei 2022

Leuk om te delen?

Videomarketing wordt steeds belangrijker binnen de online marketing. Het is bijna een vereiste om videomarketing toe te passen voor jouw bedrijf. Op deze manier blijf je op een interactieve manier zichtbaar voor je klanten.

Wat is videomarketing?

Videomarketing is een breed begrip. Videomarketing zijn alle type video-uitingen die je kunt gebruiken om in verbinding te komen met je doelgroep. Dit kan een hele directe manier zijn, waarbij je je alleen richt op verkoop, denk hierbij aan tv-reclames of video advertenties. Videomarketing kan ook op een wat softere manier worden toegepast, hierbij kun je denken aan video content marketing. Daarbij wil je wel iets verkopen, maar niet op een directe manier. Videomarketing kan dus op verschillende manieren worden ingezet om de doelgroep te bereiken.

Waarom is videomarketing belangrijk?

Het wordt steeds makkelijker om video’s te maken en te delen. Steeds meer bedrijven gaan hier zelf mee aan de slag. Het delen van video en data wordt steeds makkelijker en goedkoper, waardoor het voor bedrijven aantrekkelijker is om dit ook daadwerkelijk te doen. Iedereen heeft tegenwoordig een goede camera op zijn of haar telefoon, waardoor iedereen video’s kan maken. Daarom moet je als bedrijf ook innovatief blijven, omdat de techniek zich blijft ontwikkelen. Je moet ervoor zorgen dat jouw video’s van toegevoegde waarde blijven.

Het STDC-model

Het STDC-model bestaat uit verschillende fases, namelijk: see, think, do en care. Per fase kan videomarketing op een andere manier worden ingezet om de doelgroep op een juiste manier te bereiken.

See-fase

In deze fase kunnen uitlegvideo’s een goede bijdrage geven. Deze video’s zijn vooral gericht op het delen van waarde en op het beantwoorden van een bepaalde vraag. Deze video’s kunnen bijvoorbeeld ook op een landingspagina worden geplaatst. Het gaat hierbij vooral om het delen van informatie en niet persé op het willen verkopen. In de see-fase moet je vooral je klant een antwoord geven.

Think-fase

Bij de think-fase is het belangrijk om video’s te maken die inspelen op het gevoel van de doelgroep. Hierbij kun je denken aan video’s waarmee je een band en vertrouwen opbouwt met de klant. Je creëert hierdoor een gunfactor. Hierbij kun je denken aan een voorstelfilmpje van je bedrijf of klant testimonials waarin klanten vertellen hoe zij geholpen zijn. Op deze manier herkent de doelgroep hetzelfde probleem, waardoor ze zich meer aangesproken voelen.

Do-fase

In de do-fase worden de video’s wat commerciëler. Hierbij kunnen promotievideo’s worden ingezet om een product of dienst te verkopen. Het is dan ook belangrijk om in deze fase concreet aan te geven welk product of dienst je verkoopt. Hierbij speel je ook in op het gevoel van de klant. Als laatste kun je een Call-2-Action inzetten om je product of dienst daadwerkelijk te verkopen.

Care-fase

In deze laatste fase gaat het vooral om het klantcontact behouden en in de ‘top of mind’ blijven van de klant. Denk hierbij aan het inzetten van leuke content, waarin je subtiel kan doorlinken naar andere producten op diensten. 

Interesse in online marketing?

Naast ons diensten geven wij ook trainingen. Bekijk bijvoorbeeld ook eens onze online marketing training. Hierin leer je in één dag hoe jij aan de slag kan gaan met online marketing. Interesse? Neem dan contact op of bekijk onze trainingen.

Meer lezen

Google Analytics 4

Google Analytics 4: de voor- en nadelen op een rij

Lees verder
Brand management

Merkconsistentie in je brand identity

Lees verder
Concurrentieanalyse

Concurrentenanalyse: een belangrijk onderdeel van je (digitale) strategie!

Lees verder

"*" geeft vereiste velden aan