Spring naar content

Merkregisseur Cas Maas brengt SEO in beeld

Cas Maas - Digital marketeer

03 april 2024

Leuk om te delen?

In de wereld van digitale marketing bepaalt een sterke online aanwezigheid het succes en de groei van elke organisatie. Het draait om zichtbaarheid vergroten en relevante doelgroepen aantrekken. Bij Sterk Merkregisseurs begrijpen we dat. Cas Maas duikt dieper in zijn expertise om je een beeld te geven van SEO.

Cas begon zijn digitale reis bij Sterk. Zijn interesse in SEO kwam er tot leven tijdens zijn stageperiode. Het idee dat je zónder advertentiebudget – maar mét de juiste zoektermen en strategieën – op Google kunt opvallen, sprak hem enorm aan. Toen hij na zijn stage de kans kreeg om bij Sterk zijn expertise te vergroten, twijfelde hij dan ook geen moment.

De essentie van SEO: meer dan alleen techniek

Voor Cas is SEO veel meer dan alleen een technisch verhaal. Het draait om het vinden van de juiste balans tussen relevante zoektermen, hoogwaardige content en een gebruiksvriendelijke website-ervaring. De behoeftes van zoekmachines én die van gebruikers begrijpen, staat centraal in een effectieve SEO-strategie.

SEO blijft zich ook continu ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan de opkomst van AI, lokale zoekresultaten en machine learning. We moeten deze ontwikkelingen omarmen en onze strategieën er voortdurend op aanpassen. Zo niet, dan halen onze concurrenten ons in en verliezen we onze doelgroep uit beeld.

Ook moeten we voor een effectieve SEO de juiste KPI’s definiëren, aansluitend op onze doelstellingen. Zo wordt de impact van SEO zichtbaar in de bedrijfsresultaten. Logische KPI’s zijn niet alleen de posities en het verkeer van belangrijke zoektermen, maar ook domeinautoriteit en verschillende typen conversies die je organisch verkeer boekt. Let wel: SEO is geen eenmalige inspanning, maar heeft continu tijd en aandacht nodig. SEO is een voortdurend proces van optimalisatie; op dag één kun je niet meteen resultaten boeken.

Werk stapsgewijs om je organisch verkeer te laten groeien

Een SEO-traject bij Sterk begint altijd met een aftrap samen met de klant. We brengen dan de behoeftes en doelstellingen in kaart. Daarna gaan we aan de slag. Uitgebreid analyseren we de zoektermen van de huidige website en die van de concurrentie: welke zoektermen zijn actief op de websites, welke zoekposities nemen ze in, hoeveel concurrentie hebben ze en hoeveel verkeer komt eruit voort?

We maken ook inzichtelijk welke zoektermen interessant kunnen zijn. In samenspraak met de klant bepalen we de relevantie ervan. We sluiten de opstartfase af met een SEO-technische website-audit. Zo brengen we alle technische fouten die bij SEO een rol spelen in kaart.

Na afronding van dit alles stellen we per onderdeel – techniek, content, linkbuilding – een langetermijnstrategie op, die we ook uitvoeren. Ondertussen blijven we continu monitoren en optimaliseren, en geven we waar nodig advies. Zo realiseren we samen een goede organische vindbaarheid.

Alles wat je aandacht geeft groeit: de casus van DomusCura

Een van de interessantste casussen is voor Cas die van DomusCura. Die organisatie is gespecialiseerd in de fabricage en verkoop van mantelzorgwoningen door heel Nederland.

Cas kreeg de mogelijkheid om voor DomusCura de volledige SEO-strategie van scratch af aan op te bouwen.

Niet direct maar wel dankzij volharding kwamen er ook resultaten uit voort; dit toont aan dat een goede SEO-strategie daarvoor de tijd gegund moet worden. DomusCura is tegenwoordig uitstekend vindbaar én maakt gebruik van marketing automation om organisch verkeer om te zetten naar warme leads.

Tot slot: maak SEO een prio

Goede organische vindbaarheid wordt niet binnen één dag behaald en komt zeker niet zomaar aanwaaien. Voor je het weet, zie je je concurrent overal op Google bovenaan staan en ben je zelf niet vindbaar. Je kunt alleen resultaten boeken met een langetermijnstrategie en een duidelijke werkwijze, en door continu te werken aan organische vindbaarheid. Wacht dus niet en begin vandaag nog. Of vraag Sterk om hulp. 🙂

"*" geeft vereiste velden aan